Gieren spotten

Aan de Oostzijde van Casa Paco staat de berg ‘La Muela’ (de kies). Op deze berg zijn in de jaren 90 een aantal gierenpaartjes uitgezet om de oude kolonie gieren weer nieuw leven in te blazen. Voor de kenners, het zijn vale gieren (Gyps Fulvus) met een spanbreedte tot wel 2,65 meter). Vanaf Casa Paco zijn deze gieren met een goede verrekijker waar te nemen, maar de gieren zijn natuurlijk beter te zien wanneer je dichter naar de Muela toe gaat. Vooral met warm weer (gieren maken gebruik van de thermiek) zijn de gieren in grote getallen te zien. De route naar de gieren op zich is al een belevenis, met schitterende uitzichten, verschillende vogels en dieren en onverwachte ontmoetingen.

Wij wijzen u natuurlijk graag de weg om zelf deze vogels te gaan bekijken of rijden met u mee om u tegelijkertijd de prachtige omgeving te laten zien en achtergronden te geven op de wijze waarop de Spanjaarden hier leven.

U kunt met de eigen auto bij de gieren komen, de wegen/paden zijn over het algemeen goed te berijden en voor de avontuurlijke bestuurder hebben we een aantal alternatieve routes beschikbaar.

Overig

Pascal & Corina

Casa Paco

vijgen-casa-paco-b-b

Volg Casa Paco

Uren gedwaald over het World Wide Web? Eindelijk heb je gevonden wat je zocht: een luxe Bed and Breakfast op een heerlijke locatie.
Een fris zwembad en dagelijks een verwenontbijtje. Misschien zitten we nét vol als je onze website bezoekt?
Meld je aan voor onze mailinglist! De mailing van Casa Paco verschijnt een paar keer per jaar. 

Gelukt!

Pin It on Pinterest