Ligging

Casa Paco is gelegen in het dorp Velez Rubio

Casa Paco is gelegen in het dorp Velez Rubio in de Zuid-Spaanse provincie Andalusië. Casa Paco is gelegen aan de rand van het natuurpark Sierra Maria-Los Velez en is goed bereikbaar via de snelweg. U vindt ons binnen 7 minuten, nadat u de snelweg “Autovia de Mediterané ” heeft verlaten. U vindt ons op de volgende coordinaten; N 37.658.967 en W 002.05.8128 en wij zijn gelegen aan de AL-9104 (1 kilometer buiten het dorp).

 

Los Velez

Los Velez bestaat o.a uit de dorpen Velez Rubio en Velez Blanco.

Velez Rubio

Velez Rubio is een leuk en gezellig dorpje met diversen (tapas) restaurants. Het dorpje doet nog erg Spaans aan en het ligt maar op 15 minuten lopen van Casa Paco. In het dorp vindt u een leuk park met een grote kinderspeelplaats en tevens is er een groot zwembad met kindergedeelte. Op zaterdag is hier een grote lokale markt. Verder zijn de prehistorische grottekeningen ‘Cuevas of Letreros’ de moeite waard om te bezoeken. Tocht er naartoe is leuk, grottekeningen zijn beschermd door de Unesco.

Velez Blanco

Velez Blanco is een authentiek Spaans dorpje op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Casa Paco. Vanuit de tuin van Casa Paco is het dorp en het kasteel duidelijk te zien. Het gehele hoogseizoen en in de weekenden buiten het hoogseizoen is het kasteel ook ’s avonds verlicht. Het kasteel heeft vooral van de buitenkant een indrukwekkend voorkomen. Het interieur van het kasteel is in de loop der jaren verspreidt over de wereld terecht gekomen, waardoor het van de binnenkant wat ‘kaal’ overkomt. Woensdag is de marktdag in Velez Blanco.

Folklore_2

Lorca (30 minuten)

Gezellig centrum

Deze middelgrote stad ligt op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Casa Paco. De stad doet industrieel aan, maar als je in het centrum rondwandelt zie je de mooie historische gebouwen en gezellige pleintjes. Indien je de bordjes ‘Eroski’ volgt kom je bij een overdekt winkelcentrum.

Aan de rand van Lorca (zichtbaar vanaf de snelweg) ligt het kasteel van Lorca. Buiten het hoogseizoen worden hier ook shows met roofvogels gegeven. Een bezoek aan het kasteel kost € 10,- p.p.

* In 2011 is Lorca getroffen door een ernstige aardbeving, waardoor veel gebouwen in de binnenstad beschadigd zijn geraakt.

Alicante (1,5 uur)
Murcia (1 uur)

Op een uur rijden vanaf Casa Paco ligt de stad Murcia.

In Murcia zijn een aantal bezienswaardigheden te vinden waaronder de Cathedral de Murcia. Deze barokke Kathedraal behoort tot de hoogtepunten van de Spaanse barok architectuur.

In het oude centrum vind je leuke winkelstraten en pleintjes met terrasjes.

Cartagena (1 uur)

Cartagena is een mooie, middelgrote plaats aan de kust op zo’n 5 kwartier rijden vanaf Casa Paco.

De Spaanse marine heeft er haar boten liggen en de stad is rijk aan historische gebouwen. De haven heeft een mooie boulevard en regelmatig meren er grote cruiseschepen aan. Je vindt er een leuke combinatie van winkelen, romeinse opgravingen en een mooie haven. Voor de heen en/of terugweg kan je kiezen om de route via de kust te rijden, waarbij je kleine baaien en leuke Spaanse vissersdorpjes tegenkomt.

In Cartagena vind je ook de enige fabriek ter wereld van Liquor43, zij verzorgen Engelstalige rondleidingen en tot slot een proeverij.

IMG_0226

Liquor 43 fabriek

Absolute aanrader is het Romeinse amfitheater en de uitgestrekte winkelstraat met schitterende gevels.

Ook al serveren ze in dit Italiaanse restaurant geen Spaanse gerechten het is zeker de moeite waard om hier te gaan lunchen of dineren. Ristoranti Pizzerie La Tagliatella, C/ Canon 4, Cartagena

Almeria (1 uur en 15 minuten)

Op 5 kwartier rijden vanaf Casa Paco ligt Almería.

Almería ademt een echte Andalusische sfeer uit, zonder overrompeld te worden door toeristen. Almería ligt aan een brede baai en was duizend jaar geleden een machtige stad, want van hieruit regeerden de Moren over grote delen van Andalusië en Murcia. De blikvanger van Almería is dan ook het Moorse fort Alcabaza uit de 11de eeuw wat zeker het bezoeken waard is.

De oude stad is een wirwar van straatjes met handelszaken, cafés, bodega’s en oude wijnwinkels, onderbroken door grote en kleine pleinen, zoals de Plaza Vieja, het mooiste plein van Almería.

Om te flaneren kan je naar de ramblas in het nieuwere deel van de stad. Die lopen door tot aan de haven, waar ’s ochtends de vissersboten aanmeren. Almería heeft ook een gezellige zeeboulevard met zandstranden op het einde.

Als je vanuit Casa Paco via de kustweg richting Almería rijdt, kom je in een van de meest desolate plekken van Spanje terecht. Het natuurpark Cabo de Gata-Níjar strekt zich uit langs beide zijden van een landtong. De natuur in dit gebied van vulkanische oorsprong is uiterst ruig, maar met kliffen, baaien, rotsformaties, droge rivierbeddingen en zoutpannen.

Als je vanuit Casa Paco via de kustweg richting Almería rijdt, kom je in een van de meest desolate plekken van Spanje terecht. Het natuurpark Cabo de Gata-Níjar strekt zich uit langs beide zijden van een landtong. De natuur in dit gebied van vulkanische oorsprong is uiterst ruig, maar met kliffen, baaien, rotsformaties, droge rivierbeddingen en zoutpannen.

Granada (1,5 uur)

Granada is zeker de moeite waard om te bezoeken

Granada ligt op 1,5 uur vanaf Casa Paco

Aanrader is het Alhambra en haar schitterende tuinen, je moet hiervoor wel van te voren tickets (€ 14,- p.p.) bestellen via internet (www.alhambra-tickets.es).

In Granada kun je ook leuk winkelen en uit eten gaan. Het oude centrum bestaat eigenlijk uit grote historische gebouwen en veel winkels.

Overig

Pascal & Corina

Casa Paco

vijgen-casa-paco-b-b

Volg Casa Paco

Uren gedwaald over het World Wide Web? Eindelijk heb je gevonden wat je zocht: een luxe Bed and Breakfast op een heerlijke locatie.
Een fris zwembad en dagelijks een verwenontbijtje. Misschien zitten we nét vol als je onze website bezoekt?
Meld je aan voor onze mailinglist! De mailing van Casa Paco verschijnt een paar keer per jaar. 

Gelukt!

Pin It on Pinterest